Hotell i Örnsköldsvik

En plats i Sverige som är mycket vacker och som har en hel del att se är Örnsköldsvik. En sak som är stort i denna stad och som ofta återkommer på många platser är kultur. Bland annat finns här Arkenbiblioteket och Örnsköldsvik museum och konsthall. Örnsköldsvik kallas i folkmun ofta för Övik och ligger i Ångermanland. Boka hotell i Örnsköldsvik, för här finns det platser väl värda att besöka, både i och utanför staden. Bland annat ska du inte missa Själevadsfjärden, Gene fornby, Svarttjärnen, Moälven eller Fjällräven center.

I Örnsköldsvik hittar du även Höga Kusten, som är den högsta och brantaste kusten längs hela Östersjön. Här är det lätt att få en fantastisk naturupplevelse! Bland annat finns det vandringsleder, utsiktsplatser och naturreservat. Aktivitetsmässigt så finns det både olika typer av vandringar så väl som att spana på bäver! Höga kusten i sig är en nationalpark som finns med på Världsarvskartan.

Örnsköldsvik är en lite och mysig stad, men med ett stort utbud av hotell. Boka att stanna över ett par nätter och passa på att se surströmmingsmuseet, eller en av de fina hembygdsgårdarna.

Boka boende i Örnsköldsvik

Hotellen i Örnsköldsvik har alla en bra standard och det finns många hotell som är trestjärniga. Det finns även lyxigare alternativ som ger dig en vacker vy ut över havet eller rum som har jacuzzi! Många av hotellen i Örnsköldsvik erbjuder även allt från gym, mötesrum, lounger, hjälp med utflykter och mycket mer.

De allra flesta hotell som finns i Örnsköldsvik ligger centralt och det är därmed nära till flera sevärdheter och aktiviteter så väl som stadens restaurangutbud.

Ett hotell med centralt läge är First Hotel Statt. Här är det gratis frukostbuffé, gratis parkering och gratis wifi. Hotellet har 115 rum, daglig städning och en reception som är öppen dygnet runt. I närheten av hotellet hittar du Paradisbadet, Örnsköldsvik museum, Fjällräven museum och en bit ifrån finns Själevads kyrka.

Elite Plaza Hotel är ett annat hotell i Örnsköldsvik. Även här är det gratis frukost, gratis wif och gratis parkering. Hotellet ligger vackert vid en hamn. Det finns 135 rökfria rum och hotellet har även restaurang och bar. Detta hotell har flera mötesrum, fitnesscenter och en reception som är öppen dygnet runt. Även detta hotell ligger nära Paradisbadet, Örnsköldsvik museum och Fjällräven museum.

Ett annat mysigt ställe att boka ett par nätter är Gottfridsgårdens Hotell och Vandrarhem. Här får du gratis wifi och gratis parkering. Hotellet ligger nära stranden och det finns även ett picknickområde. Det finns 5 rökfria lägenheter att hyra.

Nätra Motell och restaurang är ett lite billigare alternativ en bit utanför Övik. Dock ingår frukost, parkering och wifi. Detta hotell har 12 rökfria rum, restaurang och utomhusgrill. Hotellet ligger i närheten av Skuleskogens nationalpark, Själevads kyrka och Örnsköldsvik museum, men det krävs bil för att ta sig dit, då det inte är så nära att det går att gå.

Ett hotell mitt i Örnsköldsvik är Park Hotell. Här finns 17 rökfria rum, du får gratis frukost, parkering och wifi. Det ingår daglig städning. Hotellet har nära till Paradisbadet, Örnsköldvik museum, Fjällräven center och en hel del annat mitt i staden.