Naturlivet

Naturen är någonting som vi länge tagit som en självklar del av vårt liv. Med åren har vi fått lära oss att våra handlingar leder till att naturen förstörs både på hemmaplan och i andra länder.Att vi förstör natur och miljö med vår livsstil är ingen nyhet, men trots att vi vet vad vi borde göra och vad vi inte borde göra så fortsätter många av oss att synda på ett eller annat sätt.

Det finns många sätt att göra sin del för att natur och miljö ska må bättre, men inte alla är medvetna om vad de kan göra för små förändringar för att påverka miljön positivt.Naturligtvis vet alla om de direkt farliga och dåliga sakerna, men de där andra mindre delarna av vårt vardagliga liv som även de påverkar hur naturen mår är det främst en liten del av befolkningen som är varse om.

Precis som när man ska söka information om till exempel Revisor Stockholm genom att besöka en sajt som exempelvis www.revisor-stockholm.com/revisor  som listar alla revisorer i Stockholm på ett snabbt och enkelt sätt. Med så enkla medel och med en liten tankeverksamhet kan man söka efter Greenpeace Stockholm, Miljöorganisationer Stockholm, Naturskyddsföreningen Stockholm och så vidare.Ibland är det svårt att tänka lokalt när det kommer till miljö och natur, medan man med ovan exempel gällande revisor tänker endast lokalt. Det lokala vad gäller natur och miljö är viktigt, då det innebär att man kan påverka i sin närkontext.

Att påverka på hemmaplan istället för att känna att man inget kan göra på det stora hela är att ta sitt ansvar och genom att börja smått så kan man även senare ta klivet och påverka i större sammanhang.Här i Sverige vistas vi mycket ute i naturen och det är ingenting som någon av oss vill ska försvinna som möjlighet. Med vår allemansrätt är vi bortskämda jämfört med många andra.Det minsta vi kan ge tillbaka är att vi tar hand om naturen på samma sätt som den tar hand om oss, inte sant? Det är inte svårt att räkna ut hur man på bästa sätt tar han om naturen.

Ofta handlar det främst om lathet när man inte gör vad man borde med sådana saker som sopor eller vad man använder sig av för typ av transportmedel. Visst är det skönt att ta bilen istället för att krångla till det med buss och tåg och visst är det skönt att slippa sortera varenda sopa man slänger, men är det värt det?